در این مقاله به بررسی گلکسی M10 به صورت تخصصی و کامل میپردازیم. در بررسی تخصصی گلکسی ام ۱۰ بی پرده راجع به خوبی ها و بدی های این گوشی سامسونگ با شما خواهیم گفت. تا انتهای این مقاله با موبلت همراه باشید.

( معرفی )

سامسونگ پس از انجام تغییراتی در استراتژی خود، در نهایت آماده بازگشت به بازارهای پایین رده و میان رده شده است. به طور خاص میتوان گفت ورود سری ام از مجموعه گلکسی (گلکسی ام ۱۰) در این راستا بوده است. این دستگاه، ارزان‌ترین در گروه خود است در حالی که سعی می‌کند همه نیازهای اولیه را پوشش دهد. اما تعادل بین قیمت و امکانات قطعا در بازار های هدف برای گلکسی m10 دشوار خواهد بود. خصوصا که تعدادی از سازندگان چینی را هم داریم که از هر طرف فشار می­ آورند تا رقابت در این بازار ها هرچه بیشتر گرم شود!

با این حال، گلکسی ام ۱۰ یکی از معدود دستگاه‌های سامسونگ با صفحه نمایش IPS به جای AMOLED است، اما این مورد انتظار می‌رفت – چراکه غول کره‌ای می­خواهد تا آنجا که ممکن است هزینه را پائین نگه دارد. ما همچنین یک پردازنده مرکزی هشت هسته ای را بر روی بورد آن داریم، یک باتری بزرگ، یک لنز فوق عریض و یک صفحه نمایش بزرگ، این ها از نقاط فروش کلیدی این محصول هستند.

بیایید باهم نگاه دقیقتری به مشخصات بیاندازیم و به بررسی گلکسی M10 بپردازیم ببینیم که در کدام قسمت می‌درخشد و آیا این محصول، لیاقت پولی که به سختی توسط شما بدست آمده را دارد یا خیر؟!

( مشخصات )

  بدنه:۱۵۵٫۶ در ۷۵٫۶ در ۷٫۷ میلی متر، ۱۶۳ گرم، جلو شیشه، پشت و فریم پلاستیکی
  صفحه نمایش:۶٫۲۲ اینچ از نوع IPS ) PLS TFT ) ، رزولوشن ۷۲۰ در ۱۵۲۰ و چگالی ۲۷۰
  دوربین اصلی:۱۳ مگاپیکسل ( f/1.9, 1.12µm, 1/3.1″ ) همراه با PDAF  + (سنسوردوم فوق عریض ۵ مگاپیکسلی f/2.2 ) + ضبط ویدیو ۱۰۸۰با ۳۰ فریم + فلش LED
  دوربین جلو:۵ مگاپیکسل f/2.0 با ضبط ویدیویی ۱۰۸۰ با ۳۰ فریم
  سیستم عامل:اندروید ۸٫۱ Oreo همراه با پوسته Samsung Experience 9.5 . ( ویژگی های اندروید ۸٫۱ )
  پردازنده:Exynos 7870 Octa سامسونگ (۱۴ نانومتری)، ۸ هسته ای، با پردازنده گرافیکی Mali-T830 MP1 .
  حافظه:رم ۲ یا ۳ گیگابایتی / حافظه داخلی ۱۶ یا ۳۲ گیگابایتی / با پشتیبانی از کارت حافظه microSD ( رم و حافظه قابل انتخاب درمدل های مختلف )
  باتری:۳۴۰۰ میلی آمپر
  اتصالات:دو سیمکارت –  پشتیبانی از شبکه ۴G Cat.6  و microUSB 2.0 – بلوتوث ۴٫۲ – Wi-Fi a/b/g/n

علاوه بر جدول بالا که خلاصه مشخصات در بررسی گلکسی M10 است ، میتوانید برای دیدن مشخصات فنی کامل، این موضوع  ” مشخصات گلکسی ام ۱۰ را در موبلت چک کنید. همچنین در سایت سامسونگ شاخه هندوستان.

( جعبه گشایی گلکسی ام ۱۰ )

ما موبایل را در بسته‌بندی اصلی خود با دفترچه راهنمای کاربر، سوزن سیمکارت و البته، کابل microUSB برای انتقال داده و شارژ، دریافت کرده‌ایم. شارژر تنها از شارژ ۵ وات ( ۵ ولت/ ۱ آمپر ) پشتیبانی می‌کند. اما اگر از شارژر قوی تری استفاده کنید می‌توانید سریعتر گوشی را شارژ کنید.

( طراحی و کیفیت ساخت )

با توجه به قیمت گوشی ، قضاوت درباره آن با استناد به قطعات بسیار سخت خواهد بود. بررسی گلکسی M10 نشان میدهد این گوشی کاملا از پلاستیک ساخته‌شده، به جز پنل جلویی که شیشه‌ای است، البته، خم نمی­شود، ترک نمیخورد و شکسته نمی­شود، به نظر کاملا محکم است. و اگر کمی مثبت نگاه کنیم، شکستن یک گوشی پلاستیکی از یک گوشی شیشه ­ای سخت ­تر بوده و اگر هم شکستید، تعمیر آن ارزان‌تر خواهد بود. اما آن را از سطوح سخت دور نگه دارید چون پلاستیک بیشتر مستعد خراش گرفتن است.

بررسی تخصصی گلکسی ام 10

بررسی تخصصی گلکسی ام ۱۰

طراحان می‌توانستند کمی تلاش کنند و رنگ های بیشتری برای گوشی ارائه کنند. به طور حتم، این موضوع سلیقه ای است، اما گوشی های زیادی در این سطح قیمت، طراحی پشت گوشی را الگودار ارائه می‌دهند. همچنین باید گفت، دیدن اثر انگشت و لکه‌ها بر بدنه گلکسی ام ۱۰ نیز آسان است! روکش براق پنل پشتی مانند یک آهن ربای بزرگ برای اثر انگشت است.

به هر حال، گذشته از طرح پشتی ساده، صفحه پشت گوشی دارای ماژول دوگانه دوربین در گوشه سمت چپ بالا همراه با فلاش LED است. همچنین یک شکاف کوچک نزدیک به پایین وجود دارد که به عنوان خروجی اسپیکر عمل می‌کند. این ما را به یاد دورانی می اندازد که سامسونگ هنوز خروجی اسپیکر را در پشت گوشی قرار می­داد. این به نوعی حس دیدن عتیقه به ما می‌دهد!

بررسی گلکسی ام 10

بررسی گلکسی ام ۱۰

در قسمت جلو، دستگاه دارای یک صفحه نمایش ۶٫۲۲ اینچی با حاشیه های قابل‌ قبول در کنارها و بالا است در حالی که حاشیه قسمت پائین کمی ضخیم‌تر به نظر می‌رسد. صفحه نمایش در قسمت وسط بالا، دارای یک بریدگی صفحه (ناچ) به شکل قطره ای است که دوربین جلویی در آن و اسپیکر گوشی کمی بالاتر از آن قرار دارند. گودی بالایی همچنین میزبان سنسور مجاورت نیز هست، البته آن را فقط در یک زاویه خاص میتوان دید و تشخیص آن آسان نیست.

بگذارید صریح باشیم، ۷.۷ میلی متر در ضخامت با استانداردهای امروزه متناسب است، با این حال، کناره‌های تیز به کف دست شما هنگام نگه داشتن دستگاه فشار آورده و به شما این تصور را می‌دهند که گوشی بزرگ‌تر از چیزی است که واقعا هست. پشت خمیده کمی به خوش دستی گوشی کمک می‌کند، اما از آنجا که شیشه جلویی خمیده نیست، کمی نسبت به آن حالت بیرون زدگی دارد. اگر کف دست تان اندازه متوسطی دارد، استفاده از گلکسی ام ۱۰ تنها با یک دست، برایتان کاملا مشکل خواهد بود.

سمت چپ گوشی فقط برای ورود سیمکارت در نظر گرفته شده که البته فضای کافی برای کارت حافظه microSD نیز بدون قربانی کردن سیم‌کارت دوم را دارا می‌باشد.

بررسی تخصصی گلکسی ام 10

بررسی تخصصی گلکسی ام ۱۰

در سمت راست، ما دکمه پاور را می­بینیم، همراه با دکمه­ های کم و زیاد کردن صدا. پایین گوشی جایی است که درگاه microUSB همراه با میکروفون اصلی و جک ۳.۵ میلیمتری هدفون قرار دارند.

در کل، هیچ موردی برای شکایت در مورد قیمت گلکسی ام ۱۰ در خارج از ایران وجود ندارد اما قطعا اوضاع در ایران متفاوت است. اگرچه ما می­توانستیم انتظار رنگ های بیشتر و ارگونومی بهتر گوشه ­های دستگاه را در طراحی این گوشی داشته باشیم. با این حال، این موارد به شدت وابسته به سلیقه فرد هستند و در کل مسئله ای نیستند.

بررسی تخصصی Galaxy M10

بررسی تخصصی Galaxy M10

آنچه که دیگر سلیقه ای نیست و یک شکایت به آن رواست، استفاده از microUSB بجای USB-C است. ما کاملا مطمئن هستیم که USB-C آنقدرها گران‌ قیمت نیست و microUSB دیگر در مدل های سال ۲۰۱۹ جایگاهی ندارد! سامسونگ در این قسمت واقعا کوتاهی کرده است.

( صفحه نمایش IPS ) بررسی گلکسی M10

گلکسی ام ۱۰ یکی از معدود دستگاه‌های سامسونگ با صفحه نمایش IPS است، اما با توجه به بازار هدف آن، منطقی است که شرکت آن را با صفحه LCD استاندارد ارائه کند. ما با پنلی با اندازه‌های ۶.۲۲ اینچ در قطر و رزولوشن ۷۲۰ در ۱۵۲۰ پیکسل سر و کار داریم. نسبت طول به عرض ۱۹:۹ است و یک بریدگی (ناچ) قطره شکل در بالا دارد.

ما نمی‌توانیم مشکل نشت نور (سایه ها) در اطراف حاشیه بالایی صفحه نمایش را نادیده بگیریم. سایه ها خصوصا بر روی یک پس‌زمینه سفید یا رنگ روشن و در برخی زوایا بیشتر مشاهده میشود، و البته باید بگوییم این چیزی است که ما در اکثر گوشی‌های پایین رده و میانرده در بازار نیز دیده ایم.

روشنایی صفحه خیره‌کننده نیست – فقط در حد ۴۰۲ نیت. این احتمالا برای استفاده در فضای باز مناسب خواهد بود، اما در محیط‌ های واقعا روشن و یا زیر نور مستقیم خورشید، صفحه نمایش به سختی قابل‌ مشاهده خواهد بود.

و با وجود استفاده از یک صفحه نمایش IPS، به نظر می‌رسد که سامسونگ با تلاش برای شبیه کردن صفحه نمایش به AMOLED زیاده روی کرده­ است. رنگ‌ها ممکن است خوشایند به نظر برسند اما از نمودار استاندارد خارج می‌شوند. سفیدی به قدری آبی هستند که ندیدن اختلاف آن سخت است. فیروزه‌ای در بالای طیف رنگی قرار دارد. متوسط dE۲۰۰۰ به طور متوسط ۵٫۸ است و هیچ راهی برای کالیبره کردن صفحه نمایش وجود ندارد – هیچ پیش تنظیمات و هیچ تنظیمات دمای رنگی نیز وجود ندارد.

( عمر باتری ) در بررسی گلکسی M10

در بررسی گلکسی M10 میبینیم که گوشی با یک باتری ۳،۴۰۰ میلی آمپری و یک پردازنده بهینه شده اگزینوس ۷۸۷۰، عرضه شده ­است. با این حال، در تست­های طول عمر باتری (مدت زمان روشن ماندن صفحه نمایش) هنگام پخش ویدئو و مرور وب، آنچنان عالی نبود ( ۱۰ ساعت پخش مداوم ویدیو و ۱۲ ساعت وبگردی ). از سوی دیگر، نگهداری باتری در زمان آماده به کار بودن گوشی، بسیار تاثیرگذار بود، که می­تواند به این معنا باشد که صفحه نمایش IPS نیروی زیادی را نسبت به آنچه که باید، در کارهای با صفحه نمایش روشن مصرف می­کند.

نتیجه نهایی در عمر باتری اصلا بد نیست و باید برای یک روز کامل کافی باشد، حتی اگر شما یک کاربر با استفاده زیاد باشید.

سرعت شارژ باتری، همانطور که انتظار می‌رفت، نقطه‌ ضعف اصلی در اینجا است. با شارژر همراه خود گوشی که ۵ وات است، گوشی در ۳۰ دقیقه تنها از ۰% به ۱۸% شارژ میشود که این واقعا کند است.

( بلندگو ) بررسی گلکسی M10

با بررسی گلکسی M10 میبینیم بلندگو در پشت دستگاه قرار گرفته‌، و برای موقعیت های مختلف ایده‌آل نیست. زمانی که فیلم تماشا می‌کنید، صدا در جهت مخالف حرکت می‌کند. و برای بدتر شدن اوضاع، بدانید که بلندی صدای آن هم چندان تحسین‌ برانگیز نیست. شما برای شنیدن صدای ویدئو و یا زنگ تلفن­تان در محیط‌ های بلند دچار مشکل خواهید شد. ممکن است در برخی مواقع که گوشی در جیبتان یا روی میز قرار دارد با خفگی صدا مواجه شوید!

( کیفیت صدا ) بررسی گلکسی M10

سامسونگ گلکسی ام ۱۰ ، در تست اتصال به یک آمپلی فایر خروجی، صدایی با کیفیتی خوب و بلند داشت – که بسیار بهتر از آنچه بود که در این محدوده قیمت انتظار داشتیم.  در قسمت اتصال هدفون به گوشی عملکرد صرفا “خوب” بود تا “عالی”. با این حال، میزان بلندی صدا امتیازی برای گوشی در قسمت تست هدفون محسوب میشود، بنابراین ما می‌گوییم که گلکسی ام ۱۰ در هنگام تولید صدا از آنچه از آن انتظار می­رفت بهتر عمل می­کند.

( رابط کاربری سامسونگ گلکسی ام ۱۰ )

همانطور که انتظار می‌رفت، گلکسی ام ۱۰ از رابط کاربری سامسونگ اکسپرینس، نسخه ۹.۵ بر پایه اندروید اوریو ۸٫۱ بهره می­برد. بله، درست خواندید، شرکت این گوشی را با اندروید ۸٫۱ ارائه کرده در حالی که اکثر هم­ رده های آن با اندروید ۹ عرضه شده اند. ما نمی‌دانیم که چه زمانی این گوشی به روز رسانی اندروید ۹ را دریافت خواهد کرد؟ یا اصلا دریافت خواهد کرد یا نه؟! همیشه این لیست را زیر نظر داشته باشید تا ببینیم چه زمانی آپدیت میشود.

اما برخی از ویژگی‌ها، چون ناوبری مبتنی بر ژست های حرکتی (که در رابط کاربری جدید پرچمداران گلکسی نیز هستند) در اینجا نیز وجود دارند. البته اگر ژست های حرکتی را دوست ندارید، شما می‌توانید دکمه‌های نرم‌افزاری استاندارد را هم انتخاب کنید. کشیدن (سوایپ) نوار مرکزی به بالا، شما را به صفحه خانه باز می‌گرداند و کشیدن (سوایپ) به پایین نوار سمت راست، به عنوان دکمه بازگشت عمل می‌کند در حالی که کشیدن (سوایپ) به پایین نوار سمت چپ برنامه‌های اخیر را باز خواهد کرد.

همچنین منوی کلی تنظیمات دوباره مرتب شده و با ظاهر رابط کاربری جدید سامسونگ One UI بیشتر هماهنگ شده ­است. برخی از این تنظیمات دسته‌بندی شده‌اند به طوری­که ناوبری آسان‌تر شود.

همانطور که از یک دستگاه پایین رده انتظار دارید، گلکسی ام ۱۰ قطعا ویژگی‌های جالب، مانند سایر گوشی های گلکسی نخواهد داشت، تا بتواند شما را متعجب کند. اما چند گزینه مفید هم در آن وجود دارد.

برای مثال، شما می‌توانید با حرکت به پائین (سوایپ به پایین) در صفحه خانگی، آن را طوری تنظیم کنید تا نوار اعلانات را پایین بیاورد چرا که تنظیمات پیش‌فرض صفحه برنامه­ ها را باز خواهد کرد. حالت دومی را می توان با یک حرکت رو به بالا انجام داد بنابراین منطقی است که حرکت رو به پائین را برای نوار اعلانات تخصیص داد؟ هر چه باشد، صفحه بسیار بزرگ است و به سختی می‌توان با یک دست با آن کار کرد، بنابراین این حرکت قطعا برایتان مفید خواهد بود.

در منوی تنظیمات صفحه خانگی، شما می‌توانید صفحه خانگی را نیز تنظیم کنید، از چرخاندن صفحه تا دیگر گزینه ­ها. و اگر قبلا از رام کاستوم استفاده می‌کردید، می‌توانید طبق عادت منوی برنامه­ ها را غیرفعال کنید، و تمام برنامه‌ها را در صفحه خانگی به یکباره ببینید.

در منوی تنظیمات صفحه نمایش، چند گزینه سفارشی سازی قرار دارند که به شما اجازه می‌دهد اندازه فونت و اندازه عناصر رابط کاربری را تغییر دهید. سفارشی سازی آیکون­ها هم در دسترس است، اما نسبتا محدود است – شما می‌توانید قاب دور آیکون­های پیش‌فرض سامسونگ را انتخاب کنید یا بدون آن قاب پیش بروید.

البته، شما می‌توانید آن‌ها را به طور کلی با تم و تصویر پس زمینه عوض کنید. شما می‌توانید تعدادی از تم ها را از فروشگاه گلکسی دانلود کنید.

منوی “گزینه­ های پیشرفته” شامل بسیاری از ویژگی‌های مفید است که ممکن است از آن استفاده کنید. حالت کار با یک دست و همچنین میان­بر چند پنجره ­ای – دو ضربه بر روی دکمه برنامه‌های اخیر، حالت تصویر چند پنجره­ ای را آغاز خواهد کرد. با این حال، اگر شما از ناوبری حرکتی استفاده می‌کنید، باید به منوی برنامه‌های جدید بروید و بر روی آیکونی که مانند یک ساندویچ کوچک کنار دکمه بستن قرار دارد کلیک کنید تا برنامه ­ای را برای حالت چندپنجره ­ای انتخاب کنید.

گزینه اطلاع­ رسانی هوشمند بسیار دقیق است – اگر برای اولین بار بعد از چند ساعت گوشی خود را لمس کردید، به شما اطلاع میدهد که حداقل یک اعلان برای شما وجود دارد. همچنین گزینه چرخاندن گوشی جهت بی صدا کردن و  پیام­ رسان دوتایی نیز وجود دارند که به شما اجازه می‌دهد دو حساب کاربری برای یک برنامه (واتساپ، تلگرام و … ) ایجاد کنید.

منوی ” تنظیمات نگهداری دستگاه ” تمام موارد مهم مثل مدیریت باتری، محل ذخیره، حافظه، امنیت و ویژگی‌های دیگر همچون، ذخیره داده را در خود دارد. آخری به شما کمک می‌کند اینترنت کمتری مصرف کنید، در صورتی که ترافیک کمی برایتان باقی مانده. این گزینه می‌تواند اجازه مصرف دیتا در پس‌زمینه برخی از برنامه‌های انتخابی شما را نیز قطع کند.

 

منوی “باتری” گزینه‌هایی ارائه می‌دهد که شما انتظار دارید – سه گزینه از پیش تنظیم شده برای صرفه‌جویی در مصرف باتری: حالت نرمال (که خاموش نامگذاری شده)، حالت متوسط و زیاد. این سیستم به طور مداوم برنامه‌هایی را که در پس‌زمینه اجرا می‌شوند، تجزیه و تحلیل می‌کند تا اگر از آن‌ها استفاده نکردید آن‌ها را به حالت خواب ببرد. یا حتی برخی برنامه‌ها که در پس‌زمینه اجرا می‌شوند را محدود کند. نمودار نحوه مصرف شدن باتری نیز در این قسمت قابل دسترس است.

کمی پائین ­تر در منو، تنظیمات بایومتریک (زیست سنجی) و منوی امنیتی را خواهیم دید. ما از دیدن آن شگفت‌زده شدیم! چرا که دستگاه قابلیت اسکن اثرانگشت را ندارد. با این حال، می‌توانید یک قفل صفحه با چهره را ایجاد کنید. البته، این امکان هنوز هم از لحاظ امنیتی ضعیف­تر از اسکنر اثرانگشت بوده، و دستورالعمل‌ها این موضوع را روشن می‌کنند. همچنین گزینه‌ای برای فعال کردن قفل چهره به صورت سریع وجود دارد اما این به آن معنی است که از امنیت کل فرآیند بازهم کاسته می­شود – سیستم شما را با یک پیام هشدار دهنده مطلع می­سازد: که با تصاویر از قبل گرفته شده از شما، نیز می‌توان خیلی راحت قفل گوشیتان را باز کرد!

چند گزینه دیگر هم وجود دارد که باز کردن قفل دستگاه را کمی راحت‌تر می‌کنند – شما می‌توانید با فشار دادن دکمه پاور دستگاه را بدون (سوایپ) حرکت به سوی جهتی در روی صفحه، باز کنید. همچنین می‌تواند روشنایی صفحه را افزایش دهد تا چهره شما را برای تشخیص چهره در شرایط کم‌نور، روشن کند.

و در مورد کارایی این سیستم، ما نمی‌توانیم بگوییم که تحت‌تاثیر سرعت باز شدن قفل صفحه قرار گرفتیم. بعد از روشن کردن صفحه، یک یا دو ثانیه طول می‌کشد تا تشخیص چهره را ثبت کرده و این در صورتی است که شرایط نوری مناسب، برآورده شده باشد. ما آن را کاملا غیرقابل‌ اعتماد و نامنظم دریافتیم. در کمال تعجب، تایپ رمز به مراتب زمان کمتری نسبت به باز کردن صفحه با تشخیص چهره نیاز دارد.

علاوه بر ویژگی‌هایی که در بالا دیدیم، بررسی گلکسی M10 نشان میدهد، گوشی شامل تعداد زیادی از برنامه‌های از پیش نصب‌شده و اختصاصی می‌شود. این می‌تواند برای برخی ناخوشایند باشد. در کنار برنامه های معمول مانند اینترنت، تقویم، ساعت و غیره، سامسونگ، برنامه خرید آمازون، چند نرم‌افزار مایکروسافت و یک فروشگاه گلکسی را نیز در گوشی قرار داده است.

در کل، این شخصی سازی سنگین سامسونگ بر روی نسخه نسبتا قدیمی اندروید ۸٫۱ است و از آنجا که گوشی از یک پردازنده مرکزی ۸ هسته­ ای استفاده می‌کند که متشکل از ۸ هسته Cortex-A53 است، شما نمی‌توانید انتظار بهترین عملکرد را داشته باشید. ما کندی در اجرای برخی انیمیشن­ها، منوها و انتقال، بین برنامه‌ها مشاهده کردیم که باید این را در نظر داشته باشید. اما ما هنگ و فریزشدگی مشاهده نکردیم، که این خبر خوبی است.

( بنچمارک در بررسی گلکسی M10 )

قلب این دستگاه با یک تراشه Exynos 7870 ساخته شده‌ است، که دارای یک پردازنده اصلی هشت هسته­ ای Cortex-A53 در ۱.۶ گیگاهرتز کلاک شده و همچنین یک پردازنده گرافیکی Mali-T830 MP1 نیز با خود به همراه دارد. نمیتوان انتظار عملکرد سطح بالایی از آن داشت، اما به دلیل عدم تعبیه کلاستر سطح بالا و فرآیند تولید ۱۴ نانومتری، مزیت اصلی این سیستم چیپ، راندمان (مصرف بهینه انرژی) آن است . متاسفانه، باید بگیم چند رقیب با قیمت مشابه اما با تراشه­ های قوی‌تر مانند Realme 3 در بازار جهانی وجود دارند. ضمنا با توجه به نتایج بنچمارک پردازنده گرافیکی، پیشنهاد این گوشی برای بازی، به دیگران سخت میشود. 

علاوه بر این، پیکربندی این دستگاه در دو نوع با رم ۲ گیگابایتی و حافظه ۱۶ گیگابایتی، و رم ۳ گیگابایتی و حافظه ۳۲ گیگابایتی ارائه شده ­است. نیازی به گفتن نیست که خرید مدل با رم ۲ گیگابایت و حافظه ۱۶ گیگابایت یک تصمیم بد در سال ۲۰۱۹ بوده و خیلی آینده ­نگرانه نیست.

در اینجا توجه شما را به نتایج بررسی گلکسی M10 در بنچمارک های مختلف، جلب میکنیم :

بنچمارک های گلکسی ام 10

( دوربین دوگانه همراه با لنز فوق عریض )

با وجود مشکلات قبلی گفته شده، گلکسی ام ۱۰ یک ترفند را در آستین دارد – یک لنز فوق عریض(اولترا واید). این یک گزینه نادر در گوشی­های پائین رده است و دیدن اینکه آینده خود را در مسیر گوش­های رده پائین قرار داده، جالب است. این یک حسگر با رزولوشن پایین ۵ مگاپیکسلی با لنز f2.2 و ۱۲μm پیکسل است، اما برای افکت‌های دراماتیک و ارسال در صفحات اجتماعی مناسب خواهد بود.

دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسل با f/1.9، به اندازه ۱/۳٫۱ و ۱۲ μm است. واحد اصلی همچنین ازPDAF (فوکوس خودکار با شناسایی موقعیت) پشتیبانی می‌کند و می‌تواند در ۳۰ فریم بر ثانیه با کیفیت ۱۰۸۰ p تصویر بگیرد.

بررسی گلکسی M10

دوربین جلویی ۵ مگاپیکسل با f/2.0 است، اما از HDR و ضبط ویدیوئی ۱۰۸۰ پیکسل در ۳۰ فریم پشتیبانی می‌کند. و قبل از اینکه به کیفیت پیکسل های دوربین نگاه کنیم، بیایید نگاهی به آنچه که منوی برنامه دوربین می‌تواند ارائه دهد، بیاندازیم.

منوهای دوربین ( بررسی گلکسی M10 )

با منوی کاملا ساده­ ای طرف هستید – حرکت به چپ و راست بین حالت‌های دوربین سوئیچ کرده و درست بالای دکمه شاتر، گزینه­ هایی برای تغییر سریع نسبت تصویر، تغییر به دوربین جلو، فیلترهای رنگی، و فلش پیدا خواهید کرد. همچنین سوئیچ بین دوربین زاویه معمولی و فوق عریض نیز وجود دارد. فشردن آیکون تنظیمات هم به شما امکان تنظیمات بیشتری می‌دهد.

دوربین جلویی هم از یک امکان جالب پشتیبانی می‌کند – فقط کف دست تان را به سمت دوربین نشان دهید تا یک شمارش معکوس ۳ ثانیه‌ای شروع شده و سلفی بگیرد. اگر از ما بپرسید، این یک ویژگی ضروری است که بسیار هم خوب عمل می‌کند.

حالت­های دوربین شامل یک حالت زیبایی، استیکر، تصویربرداری پی درپی، پانوراما و حرفه­ ای است. همه آن‌ها کاملا مستقل هستند، حالت فوکوس زنده Live focus هم، همان افکت بوکه یا حالت پرتره است. شما می­توانید قبل از اینکه عکس بگیرید، تنظیمات جزئی مثل رنگ تصویر و رنگ پوست را تنظیم کنید.

چیزی که ما آن­ را کمی آزار دهنده یافتیم، حالت ضبط ویدئو است. منظره یاب، کادربندی صحیح برای ویدئو را نشان نمی‌دهد، بنابراین باید قبل از شروع ضبط، دکمه رکورد را به درستی نگه دارید تا فریم مناسب رو بیابید. این مساله کمی دردسر ساز است.

کیفیت عکس ها

با توجه به پایین رده بودن دستگاه، بسیار ساده­ انگارانه است که انتظار عملکرد عالی در بخش دوربین را داشته باشیم. محدودیت‌های سخت‌افزاری زیادی وجود دارند که نمی توان آن را با بهینه‌سازی نرم‌افزاری برطرف کرد. با این­حال، بررسی گلکسی M10 نشان میدهد زمانی که گوشی به قسمت عکاسی می‌رسد، چند گزینه قوی دارد.

نمونه عکس های گرفته شده در روز با گلکسی M10 : ما از ۷ صحنه مختلف در روز و نور مناسب عکس برداری کرده ایم. برای سنگین نشدن صفحه هنگام لود و همچنین کم نشدن کیفیت اصلی عکس ها آن ها را در اینجا مستقیم برای دانلود قرار دادیم. (حجم کل عکس ها : ۴۰ مگابایت ) توصیه میکنیم اگر کیفیت عکس ها برایتان مهم است حتما عکس ها رو مشاهده کنید.

کنتراست خوب است، رنگ‌ها خوب هستند و مقدار مناسبی از جزئیات را ثبت می‌کنند. با این حال، مهم نیست اگر از HDR در حالت خودکار، روشن یا خاموش استفاده کنید، باید انتظار دامنه دینامیکی محدودی را داشته باشید. سایه‌ها خیلی تاریک به نظر می‌رسند و تعدادی سایه روشن کوتاه نیز وجود دارند، اما مورد اولی بیشتر برجسته است. شما می‌توانید ببینید که اغلب عکس‌ها حتی در یک روز روشن آفتابی بسیار تاریک هستند.

عکس های گرفته شده با دوربین عریض دارای اعوجاج (درصد تخریب) بسیار برجسته­ ای است و هیچ الگوریتمی برای رفع این مورد وجود ندارد. اما این چیزی است که به هر حال از لنزهای فوق عریض حاصل می­شود.

نمونه عکس های گرفته شده در روز با لنز فوق عریض : ما از ۴ صحنه مختلف در روز و با حالت عریض عکس برداری کرده ایم. برای سنگین نشدن صفحه هنگام لود و همچنین کم نشدن کیفیت اصلی عکس ها آن ها را در اینجا مستقیم برای دانلود قرار دادیم. (حجم کل عکس ها : ۱۰ مگابایت ) توصیه میکنیم اگر کیفیت عکس ها برایتان مهم است حتما عکس ها رو مشاهده کنید.

از طرف دیگر، جزئیات بهتر از آن چیزی است که شما از یک دوربین ۵ مگاپیکسلی درشرایط نوری مناسب انتظار دارید، نویز تصاویر هم محدود است. عکس‌های زاویه باز (عریض) هم روشن‌تر از عکس‌های معمولی هستند اما سایه ­روشن­ها کاهش می‌یابند.

عکاسی پرتره

عکس‌های پرتره رنگ طبیعی پوست را ثبت می‌کنند و جزئیات بسیار خوب است. با این حال، تشخیص لبه ها پایین‌تر از حد متوسط است – مانند قیمت خود گوشی. تقریبا می‌توان گفت که اجزای مات را به طور تصادفی انتخاب می‌کند. و ما متوجه شدیم که دوربین عریض در اینجا به عنوان یک سنسور عمق بکار نمی‌رود، بنابراین کل تشخیص لبه به طور کامل توسط نرم‌افزار انجام می‌شود، که نتیجه آن ناامیدکننده است.

نمونه عکس های گرفته شده در حالت پرتره : ما از ۲ صحنه مختلف با حالت پرتره عکس برداری کرده ایم. برای سنگین نشدن صفحه هنگام لود و همچنین کم نشدن کیفیت اصلی عکس ها آن ها را در اینجا مستقیم برای دانلود قرار دادیم. (حجم کل عکس ها : ۳ مگابایت ) توصیه میکنیم اگر کیفیت عکس ها برایتان مهم است حتما عکس ها رو مشاهده کنید.

عکاسی سلفی

سلفی­ ها متناسب­ اند – با رنگ طبیعی پوست و جزئیات کافی و بدون قابلیت‌های HDR هستند. با این حال، به خاطر داشته باشید که تغییر دادن به حالت پرتره باعث خواهد شد که HDR خاموش شده و عکس کمی صاف‌تر شود.

نمونه عکس های گرفته شده در حالت سلفی : ما از ۳ صحنه مختلف هم به صورت سلفی معمول و هم سلفی با حالت پرتره عکس برداری کرده ایم. برای سنگین نشدن صفحه هنگام لود و همچنین کم نشدن کیفیت اصلی عکس ها آن ها را در اینجا مستقیم برای دانلود قرار دادیم. (حجم کل عکس ها : ۸ مگابایت ) توصیه میکنیم اگر کیفیت عکس ها برایتان مهم است حتما عکس ها رو مشاهده کنید.

عکاسی در شب ( بررسی گلکسی M10 )

به هنگام عکاسی در شب، نویزها برجسته‌ تر می‌شود، محدوده دینامیکی محدود، بار دیگر مشکل‌ساز شده و حتی اگر از نزدیک نگاه کنید می‌توانید اثر پخش شدگی رنگ را ببینید. منابع نور نیز رنگ طبیعی خود را از دست می‌دهند. هیچ حالتی مخصوص شب ندارد، بنابراین شما به طور کامل جزئیات را در محیط‌ های واقعا تاریک از دست خواهید داد.

نمونه عکس های گرفته شده در حالت شب : ما از ۵ صحنه مختلف در نور کم و شب هنگام عکس برداری کرده ایم. برای سنگین نشدن صفحه هنگام لود و همچنین کم نشدن کیفیت اصلی عکس ها آن ها را در اینجا مستقیم برای دانلود قرار دادیم. (حجم کل عکس ها : ۲۴ مگابایت ) توصیه میکنیم اگر کیفیت عکس های شب برایتان مهم است حتما عکس ها رو مشاهده کنید.

با این وجود، ما هنوز هم عملکرد در نور کم را برای رقابت مناسب یافتیم.

در شرایط کم‌نور عکاسی با استفاده از حالت فوق عریض : بدون جزئیات، با سخت فوکوس شدن بر روی سوژه و مقدار زیادی نویز همراه خواهد بود اما منابع نور طبیعی‌تر از عکس‌های عادی شبانه به نظر می‌رسند. عجیب است!

نمونه عکس های گرفته شده در حالت شب با لنز فوق عریض : ما از ۵ صحنه مختلف در نور کم و شب هنگام، با لنز فوق عریض عکس برداری کرده ایم. برای سنگین نشدن صفحه هنگام لود و همچنین کم نشدن کیفیت اصلی عکس ها آن ها را در اینجا مستقیم برای دانلود قرار دادیم. (حجم کل عکس ها : ۹ مگابایت ) توصیه میکنیم اگر کیفیت عکس های شب برایتان مهم است حتما عکس ها رو مشاهده کنید.

ضبط ویدئو

به خاطر محدودیت‌های سخت‌افزاری، گلکسی ام ۱۰ می‌تواند ویدیو را در حد ۱۰۸۰ پیکسل در ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کند. هیچ حالت یا ویژگی دیگری وجود ندارد و البته همین هم انتظار می‌رفت. با این حال، شما می‌توانید از دوربین فوق عریض برای ثبت ویدیو نیز استفاده کنید.

صادقانه، ما در بررسی گلکسی M10 از دیدن کیفیت ویدئو شگفت‌زده شدیم، نورها دقیق هستند و در طول روز هیچ نویز آشکاری وجود ندارد، اما مشکل محدوده دینامیکی همچنان پابرجاست. این بار، سایه ­روشن­ ها بیشتر نمایان هستند. همین مساله در مورد ویدیوهای عریض نیز صدق می‌کند.

هیچ لرزشگیری برای ویدئو وجود نداشته و هیچ دکمه ­ای هم برای روشن کردن آن موجود نیست، از این رو ویدیو­ها ضبط شده همیشه با لرزش به نظر خواهند رسید!

دانلود ویدیو چند ثانیه ای : نمونه ویدیو ۱۰۸۰ با ۳۰ فریم —– نمونه لرزش ویدیو ۱۰۸۰ با ۳۰ فریم

( رقبای این گوشی در بازار )

باور کنید یا نه، در این محدوده قیمت چیز زیادی برای انتخاب وجود ندارد. اکثر گوشی‌های در این بخش به اندازه پول شما ارزش ندارند! بنابراین انتخاب رقیب مناسب برای گلکسی ام ۱۰ سخت است. خصوصا که با توجه به گران شدن قیمت گوشی ها در ایران، حتما باید دنبال دستگاهی باشید که ارزش خرید و کارایی بالایی نسبت به پول پرداختی را داشته باشد. ما رقبا را به چهار گوشی محدود کردیم. اگر زیاد روی برند حساس نیستید این گزینه ها را هم بررسی کنید. اما قبل از اینکه شروع کنیم اول باید با مشکلات گوشی گلکسی ام ۱۰ کنار بیاییم.

بله، دوربینی با زاویه عریض که در پشت گلکسی ام ۱۰ وجود دارد، یک گزینه نادر در میان هم­رده­ های آن است، اما فقدان یک سنسور تشخیص اثر انگشت و نبود یک سنسور نورسنج محیط، انتخاب گوشی را در نقطه سختی قرار می‌دهد. این ها برخی از موارد جدی برای تعداد زیادی از کاربران هستند و به نظر می‌رسد سامسونگ گزینه ­هایی را حذف کرده که نباید حذف می­کرد!

۱- اولین رقابت‌کننده ای که در بازار های جهانی به ذهن می‌رسد، که اخیرا هم منتشر شده ، Realme 3 است. این گوشی دقیقا در همان دسته ­ای قرار می‌گیرد که گلکسی ام ۱۰ قرار دارد و اگر بتوانید با سیستم عامل ColorOS کنار بیایید، حرف های زیادی برای گفتن خواهد داشت. Realme 3 تراشه قوی­تری داشته – Helio P60 – و همچنین پردازنده گرافیکی قوی­تری دارد. دارای اسکنر اثر انگشت، یک سنسور محیطی و عمر باتری طولانی‌تر است. اما وقتی نوبت به دوربین و کیفیت صفحه نمایش می‌رسد، تفاوت‌های قابل‌ملاحظه‌ای پیدا نخواهید کرد. با این حال، Realme 3 نسبت به گلکسی ام ۱۰ در برخی از حالت‌های دوربین نیز برتری دارد. شاید خیلی از شما نام Realme را نشنیده باشید و در بازار ایران کمتر دیده باشید و فقط بتوانید با ثبت سفارش از سایت هایی که از چین واردات دارند این گوشی رو تهیه کنید. Realme یک برند زیر مجموعه از شرکت گوشی سازی Oppo هست. اگر هم اهل ریسک کردن بر روی این مدل برند ها نیستید! پس گزینه های دیگر را بررسی کنید.

۲- شیائومی Redmi S2 نیز یک جایگزین منطقی است، اما شما به سختی تفاوتی بین آن و گلکسی ام ۱۰ پیدا می‌کنید. باتری تقریبا یکسان بوده، تراشه کمی بهتر است و صفحه نمایش ردمی روشن‌تر است. به خاطر داشته باشید که ردمی اس ۲ تقریبا یک گوشی قدیمی (یک سال پیش) است، بنابراین شیائومی می‌تواند در همین حین، در حال آماده کردن نسخه بروز شده و جدیدتر آن نیز باشد. ضمنا شیائومی برندی شناخته شده در ایران و جهان است که میتونید راحت به آن اعتماد کنید.

۳- با کاهش قیمت اخیر شیائومی Redmi 6 Pro، این نیز گزینه­ ای است که باید در نظر گرفته شود. هر چند که ما آن را در موبلت مورد بررسی قرار نداده ایم، اما سخت‌افزار آن مشابه با شیائومی Mi A2 Lite است، بنابراین به خوبی میدانیم که باید انتظار چه چیزی را داشته باشیم. آزمایش‌های ما نشان‌دهنده عمر باتری برتر، صفحه نمایش بهتر و دوربین بهتر در ردمی نوت ۶ پرو، نسبت به گلکسی ام ۱۰ است.

۴- آخرین توصیه ما قیمتش کمی بالاتر از بقیه است – شیائومی ردمی نوت ۷ . اما برای این هزینه اضافی، شما به عمر باتری بهتری، دوربین عالی، کیفیت ساخت بهتر و تراشه بسیار قوی­تر دست خواهید یافت. و البته یک اسکنر اثر انگشت و سنسور نور محیط را هم خواهید داشت. به طور خلاصه، ردمی نوت ۷ یک گوشی بهتر است. ما فقط احساس کردیم که آن را در اینجا ذکر کنیم چرا که یکی از بهترین پیشنهادهای خوش قیمتی است که در حال حاضر در بازار جهانی عرضه شده‌ است. ( بررسی ردمی نوت ۷ را حتما بخوانید ) .

( سخن آخر )

جمع‌بندی یافته‌ها با بررسی گلکسی M10 نشان داد – عمر باتری گلکسی ام ۱۰ متوسط است، لنز فوق عریض قابل‌ استفاده دارد، کل تجربه دوربین آن قابل‌مقایسه با بقیه گوشی‌های هم­رده خودش است، و ضبط ویدئو حتی در حد کیفیت فیلم‌های فول اچ دی، خوب است. و اگرچه خیلی روشن نیست، صفحه نمایش هم خوب است. و این تنها چیزهایی است که باید در مورد گلکسی ام ۱۰ گفته شود.

بررسی گلکسی M10 را انجام دادیم و دیدیم گوشی دارای نقص‌های جدی بسیاری است. شما باید با یک عملکرد سخت­ افزاری ضعیف، عمر باتری متوسط، بدون سنسور اثر انگشت، بدون سنسور نورسج محیط، و یک منوی ناوبری کند و یک بلندگوی قرار گرفته در پشت گوشی، سر کنید. همچنین، باز­شدن قفل صفحه با تشخیص چهره واقعا کند و غیرقابل اطمینان است، بنابراین جایگزین مناسبی برای اسکنر اثر انگشت نیست. و اگر تصمیم بگیرید که بودجه ریالی خود را برای خرید شیائومی ردمی نوت ۷ بالاتر ببرید، در واقع هیچ یک از مشکلات فوق را نخواهید داشت.

بررسی گلکسی ام 10

بررسی گلکسی ام ۱۰

 مزایا
 صفحه نمایش بزرگ و بریدگی صفحه (ناچ) کوچک با توجه به پایین رده بودن گوشی.
 وضعیت کلی دوربین نرمال است. دوربین فوق عریض در این گوشی، در بین همرده ها وجود ندارد.
 کیفیت ضبط ویدیو کاملا خوب است.
 عمر باتری قابل اتکا هست. اما همچنان با نتایج درخشنده فاصله دارد.
 معایب
 سنسور اثرانگشت و سنسور نورسنجی محیط ندارد.
 صدای کم بلندگو ها و جایگاه قرار گرفتن اسپیکر در پشت گوشی.
 سرعت شارژ با شارژر همراه گوشی، واقعا کند است.
 به جای عرضه با اندروید ۹ با اندروید ۸٫۱ عرضه شده است.
 عملکرد و کارایی گوشی پایین تر از حد انتظار است.
 تنها قابلیت امنیتی بیومتریک ( قفل چهره) غیر قابل اطمینان و کند است.
نظر شما راجع به بررسی گلکسی M10 چیست ؟ لطفا نظراتتون رو در مورد بررسی تخصصی گلکسی ام ۱۰ با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید. نظرات پس از تایید مدیر در سایت نمایش داده خواهند شد.